Sokan úgy éreztük, hiányzik valami.

Ezért határoztuk el magunkat amellett, hogy létrehozunk egy olyan egyetemi közösséget, ahol abban részesülhetünk mindannyian, amelyből a legnagyobb hiányt szenvedi a jelenlegi magyar (egyetemi) közélet: a másik félre nyitott, értelmesen, tiszteletteljesen lefolytatott párbeszéd. Ennek megteremtése a Mozaik Kör legfőbb célkitűzése! Ezt hivatottak szolgálni tevékenységi köreink is.

Honlapunkon mindannyian hangot adhatunk véleményünknek a legkülönfélébb témákban, sőt lehetőség nyílik arra is, hogy egymás meglátásaira válaszcikkekben reagáljunk – így beindítva a mindkét fél számára pozitívan ható, előremutató diskurzust. Emellett minden egyetemi félévben szervezünk legalább egy kerekasztal-beszélgetést, illetve igyekszünk részt venni minél több jótékonysági akcióban is.

Meggyőződésünk, hogy fő célkitűzésünket csak akkor érhetjük el, ha egyik irányba sem vagyunk elkötelezettek. Éppen ezért rögzítettük Szabályzatunk Értéknyilatkozatában – és hangsúlyozzuk most is –, hogy a Mozaik Kör politikai pártoktól teljesen független, azokhoz semmilyen módon nem kötődik és a későbbiekben sem fog.

Közösségünk a legelejétől kezdve önszerveződő módon építkezik, és ez olyan alapvető jellemzőnk, amelyet mindig, minden körülmények között megőrzünk.

Ez a Mozaik Kör!